Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059373792

€ 39,95

Share |

DE NEDERLANDSE VERSIE IS UITVERKOCHT. DE ENGELSE IS NOG WEL VOORRADIG (EN NET ZO MOOI)

Available in English!

240 pagina's
29 x 30 cm
260 foto's
vormgeving Anthon Beeke Collectief
Uitgave ism Top Notch en Lecturis


In de media
"Amsterdam! maakt emoties los, vertelt een wervelend, soms droef en bitter, soms geestig verhaal. [...] Dit boek brengt de stem van Van der Elsken weer echt tot leven." Arno Haijtema, de Volkskrant 21 juli 2014

"Alle foto's zijn in zwart-wit. Kleur hebben ze niet nodig. Het leven spat ervan af. (...) Tezamen vertellen de beelden een groter verhaal, dat van de opkomende jongerencultuur, politieke protesten en de tristesse van de vervallen Jodenbuurt, als een litteken in de stad." Jonas Kooyman in NRC Handelsblad van 6 juni 2014.

Op donderdagavond 5 juni om 23.45 uur vertelde fotograaf/lithograaf Hans Bol bij het Radio 1-programma Met het oog op morgen over de stijl van fotograferen en bewerken die Van der Elsken hanteerde.

Luister hier naar de uitzending van Radio Een Vandaag op dinsdag 20 mei: Martijn van den Broek van het Nederlands Fotomuseum praat over het werk van Ed van der Elsken adhv Amsterdam!

maandag 19 mei in DWDD: Eddy Posthuma de Boer over Ed van der Elskens Amsterdam!

De 10 mooiste foto's van Ed van der Elsken volgens Upcoming

Amsterdam!

Oude foto's 1947-1970
Ed van der Elsken

‘Mijn Amsterdam. Mijn Amsterdammers’. Dat wilde Ed van der Elsken vastleggen, het liefst van lekker dichtbij. ‘Mensen uit fatsoenlijke buurten, de Nieuwmarkt, de Jodenbuurt, de Pijp, Kattenburg. Mensen die nooit op de Apollolaan komen of op de Goudkust, nou ja misschien als melkboer, of als inbreker.’

Ed van der Elsken hield van reuring, van actie. Hij fotografeerde demonstraties, de markt, de kermis, het verkeer. Maar ook werklui, rebelse jongeren en mooie meiden. En ‘vuile knolsmerissen’ die bij relletjes vaak hardhandig ingrepen. De foto’s die hij tussen 1947 en 1970 in ‘zijn stad’ maakte bundelde hij in het fotoboek Amsterdam!, waarvan de eerste druk verscheen in 1979. Zijn vernieuwende stijl maakte het boek tot een klassieker. Nu verschijnt een heruitgave, waarvoor nieuwe scans zijn gemaakt van alle originele negatieven waardoor de foto's mooier zijn dan ooit.

Ed van der Elsken (1925-1990) was een fotograaf en filmer die juist over gewone mensen en taferelen opgetogen kon raken. In zijn foto’s herken je direct waar het leven voor hem om draaide: moed, individualisme en vrijheid. Hij bracht ruim 20 fotoboeken uit, waaronder Een liefdesgeschiedenis in Saint Germain des Prés (1956), Eye Love you (1977) en Parijs! Foto’s 1950-1954 (1981).


foto Ata Kandó / Nfm


Verder verschenen in dit genre

Amsterdam! (ENG) Cloudless Amsterdam -<br>A City in Motion Geuzenveld Amsterdam voor het voorbij is
Amsterdam! (ENG)
Old Photographs 1947-1970
  Cloudless Amsterdam -
A City in Motion

  Geuzenveld
Veranderende buurten in Amsterdam
  Amsterdam voor het voorbij is
meer info   meer info   meer info   meer info
 Presentaties nieuw deel Joseph Roth

26 en 27 mei
Geplaatst: 18-05-2018

U bent van harte welkom om de presentatie van Spoken in Moskou bij te wonen, op zaterdag 26 mei in de Minard te Gent om 20 uur, op zondag 27 mei in de Brakke Grond te Amsterdam om 16 uur.
Onze gasten zijn Tom LanoyeEls SnickGerda Dendooven (Gent), Piet Van Poucke (Gent), Michel Krielaars (Amsterdam). lees verder

Spotvogels mei-lezingen

Torpedo Theater en Waddenvogelfestival
Geplaatst: 25-04-2018

In de meimaand vertellen Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen over hun nieuwe boek Spotvogels.
Op maandag 7 mei zijn ze in het Amsterdamse Torpedo Theater en op zaterdag 12 mei in De Cocksdorp op Texel tijdens het Waddenvogelfestival.


 lees verder

De Wilde Stad: fotograaf Frans Lemmens signeert en op de foto met kat Abatutu

14 maart 2018
Geplaatst: 27-02-2018

Fotograaf Frans Lemmens signeert in de winkel van I AMSTERDAM (achterzijde A'dam Centraal) zijn prachtige fotoboek bij de film De Wilde Stad over de natuur in Amsterdam op 14 maart tussen 14 en 16 uur.lees verder

Ga naar archief