Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059373792

€ 39,95

Share |

DE NEDERLANDSE VERSIE IS UITVERKOCHT. DE ENGELSE IS NOG WEL VOORRADIG (EN NET ZO MOOI)

Available in English!

240 pagina's
29 x 30 cm
260 foto's
vormgeving Anthon Beeke Collectief
Uitgave ism Top Notch en Lecturis


In de media
"Amsterdam! maakt emoties los, vertelt een wervelend, soms droef en bitter, soms geestig verhaal. [...] Dit boek brengt de stem van Van der Elsken weer echt tot leven." Arno Haijtema, de Volkskrant 21 juli 2014

"Alle foto's zijn in zwart-wit. Kleur hebben ze niet nodig. Het leven spat ervan af. (...) Tezamen vertellen de beelden een groter verhaal, dat van de opkomende jongerencultuur, politieke protesten en de tristesse van de vervallen Jodenbuurt, als een litteken in de stad." Jonas Kooyman in NRC Handelsblad van 6 juni 2014.

Op donderdagavond 5 juni om 23.45 uur vertelde fotograaf/lithograaf Hans Bol bij het Radio 1-programma Met het oog op morgen over de stijl van fotograferen en bewerken die Van der Elsken hanteerde.

Luister hier naar de uitzending van Radio Een Vandaag op dinsdag 20 mei: Martijn van den Broek van het Nederlands Fotomuseum praat over het werk van Ed van der Elsken adhv Amsterdam!

maandag 19 mei in DWDD: Eddy Posthuma de Boer over Ed van der Elskens Amsterdam!

De 10 mooiste foto's van Ed van der Elsken volgens Upcoming

Amsterdam!

Oude foto's 1947-1970
Ed van der Elsken

‘Mijn Amsterdam. Mijn Amsterdammers’. Dat wilde Ed van der Elsken vastleggen, het liefst van lekker dichtbij. ‘Mensen uit fatsoenlijke buurten, de Nieuwmarkt, de Jodenbuurt, de Pijp, Kattenburg. Mensen die nooit op de Apollolaan komen of op de Goudkust, nou ja misschien als melkboer, of als inbreker.’

Ed van der Elsken hield van reuring, van actie. Hij fotografeerde demonstraties, de markt, de kermis, het verkeer. Maar ook werklui, rebelse jongeren en mooie meiden. En ‘vuile knolsmerissen’ die bij relletjes vaak hardhandig ingrepen. De foto’s die hij tussen 1947 en 1970 in ‘zijn stad’ maakte bundelde hij in het fotoboek Amsterdam!, waarvan de eerste druk verscheen in 1979. Zijn vernieuwende stijl maakte het boek tot een klassieker. Nu verschijnt een heruitgave, waarvoor nieuwe scans zijn gemaakt van alle originele negatieven waardoor de foto's mooier zijn dan ooit.

Ed van der Elsken (1925-1990) was een fotograaf en filmer die juist over gewone mensen en taferelen opgetogen kon raken. In zijn foto’s herken je direct waar het leven voor hem om draaide: moed, individualisme en vrijheid. Hij bracht ruim 20 fotoboeken uit, waaronder Een liefdesgeschiedenis in Saint Germain des Prés (1956), Eye Love you (1977) en Parijs! Foto’s 1950-1954 (1981).


foto Ata Kandó / Nfm


Verder verschenen in dit genre

Amsterdam! (ENG) Cloudless Amsterdam. A City in Close-Up Wolbrantskerkweg Werken op het water
Amsterdam! (ENG)
Old Photographs 1947-1970
  Cloudless Amsterdam. A City in Close-Up
  Wolbrantskerkweg
Verdwijnende buurten in Amsterdam
  Werken op het water
meer info   meer info   meer info   meer info
 Coolsingel Rotterdam

Lezingen Paul van de Laar
Geplaatst: 15-11-2017

In het boek Coolsingel brengt Paul van de Laar een ode aan het kloppende hart van Rotterdam. De straat gaat op de schop en dat grijpt hij aan om uit te zoeken waarom Coolsingel zo'n bijzondere straat is.
In het Rotterdam Museum kunt u tot 8 april 2018 naar de gelijknamige tentoonstelling en in de komende maanden zal Van de Laar er ook een aantal lezingen geven.

 lees verder

Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Ga naar archief