Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059373792

€ 39,95

Share |

DE NEDERLANDSE VERSIE IS UITVERKOCHT. DE ENGELSE IS NOG WEL VOORRADIG (EN NET ZO MOOI)

Available in English!

240 pagina's
29 x 30 cm
260 foto's
vormgeving Anthon Beeke Collectief
Uitgave ism Top Notch en Lecturis


In de media
"Amsterdam! maakt emoties los, vertelt een wervelend, soms droef en bitter, soms geestig verhaal. [...] Dit boek brengt de stem van Van der Elsken weer echt tot leven." Arno Haijtema, de Volkskrant 21 juli 2014

"Alle foto's zijn in zwart-wit. Kleur hebben ze niet nodig. Het leven spat ervan af. (...) Tezamen vertellen de beelden een groter verhaal, dat van de opkomende jongerencultuur, politieke protesten en de tristesse van de vervallen Jodenbuurt, als een litteken in de stad." Jonas Kooyman in NRC Handelsblad van 6 juni 2014.

Op donderdagavond 5 juni om 23.45 uur vertelde fotograaf/lithograaf Hans Bol bij het Radio 1-programma Met het oog op morgen over de stijl van fotograferen en bewerken die Van der Elsken hanteerde.

Luister hier naar de uitzending van Radio Een Vandaag op dinsdag 20 mei: Martijn van den Broek van het Nederlands Fotomuseum praat over het werk van Ed van der Elsken adhv Amsterdam!

maandag 19 mei in DWDD: Eddy Posthuma de Boer over Ed van der Elskens Amsterdam!

De 10 mooiste foto's van Ed van der Elsken volgens Upcoming

Amsterdam!

Oude foto's 1947-1970
Ed van der Elsken

‘Mijn Amsterdam. Mijn Amsterdammers’. Dat wilde Ed van der Elsken vastleggen, het liefst van lekker dichtbij. ‘Mensen uit fatsoenlijke buurten, de Nieuwmarkt, de Jodenbuurt, de Pijp, Kattenburg. Mensen die nooit op de Apollolaan komen of op de Goudkust, nou ja misschien als melkboer, of als inbreker.’

Ed van der Elsken hield van reuring, van actie. Hij fotografeerde demonstraties, de markt, de kermis, het verkeer. Maar ook werklui, rebelse jongeren en mooie meiden. En ‘vuile knolsmerissen’ die bij relletjes vaak hardhandig ingrepen. De foto’s die hij tussen 1947 en 1970 in ‘zijn stad’ maakte bundelde hij in het fotoboek Amsterdam!, waarvan de eerste druk verscheen in 1979. Zijn vernieuwende stijl maakte het boek tot een klassieker. Nu verschijnt een heruitgave, waarvoor nieuwe scans zijn gemaakt van alle originele negatieven waardoor de foto's mooier zijn dan ooit.

Ed van der Elsken (1925-1990) was een fotograaf en filmer die juist over gewone mensen en taferelen opgetogen kon raken. In zijn foto’s herken je direct waar het leven voor hem om draaide: moed, individualisme en vrijheid. Hij bracht ruim 20 fotoboeken uit, waaronder Een liefdesgeschiedenis in Saint Germain des Prés (1956), Eye Love you (1977) en Parijs! Foto’s 1950-1954 (1981).


foto Ata Kandó / Nfm


Verder verschenen in dit genre

De grote Amsterdam onbewolkt De wilde stad Geuzenveld Wolbrantskerkweg
De grote Amsterdam onbewolkt
  De wilde stad
Ongeziene natuur
  Geuzenveld
Veranderende buurten in Amsterdam
  Wolbrantskerkweg
Verdwijnende buurten in Amsterdam
meer info   meer info   meer info   meer info
 De Wilde Stad: fotograaf Frans Lemmens signeert en op de foto met kat Abatutu

14 maart 2018
Geplaatst: 27-02-2018

Fotograaf Frans Lemmens signeert in de winkel van I AMSTERDAM (achterzijde A'dam Centraal) zijn prachtige fotoboek bij de film De Wilde Stad over de natuur in Amsterdam op 14 maart tussen 14 en 16 uur.lees verder

Parelduikermiddag 17 maart 2018

Natuur en Nescio
Geplaatst: 20-02-2018

Sprekers zijn Lieneke Frerichs over Nescio en zijn liefde voor de natuur en de stad Amsterdam, en Kester Freriks over drie grote natuurliefdes in het landschap van nu: de stilte, de openheid en het duister. Dichter Maartje Smits leest voor uit haar bundel 'Hoe ik een bos begon in mijn badkamer'.

natuur parelduiker nescio wilem van toornlees verder

Coolsingel Rotterdam

Lezingen Paul van de Laar
Geplaatst: 15-11-2017

In het boek Coolsingel brengt Paul van de Laar een ode aan het kloppende hart van Rotterdam. De straat gaat op de schop en dat grijpt hij aan om uit te zoeken waarom Coolsingel zo'n bijzondere straat is.
In het Rotterdam Museum kunt u tot 8 april 2018 naar de gelijknamige tentoonstelling en in de komende maanden zal Van de Laar er ook een aantal lezingen geven.

 lees verder

Ga naar archief