Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen

ISBN 9789059373488

€ 7,50

Share |

U kunt zich hier aanmelden als lid van het Genootschap Amstelodamum. U ontvangt dan voor € 50,- ieder jaar vier keer een maandblad en eenmaal een Jaarboek (224 pag), waarover u hier meer informatie vindt. U kunt Amstelodamum ook digitaal lezen, een abonnement is € 35,-, studenten betalen € 15,-

U kunt zich ook schriftelijk aanmelden:

Genootschap Amstelodamum
Antwoordnummer 10016 
2400 VB  Alphen aan den Rijn
(postzegel niet nodig)

Meer informatie vindt u op www.amstelodamum.nl

Amstelodamum 2013/2 april-juni

Maandblad voor de kennis van Amsterdam


Ineke Teijmant beschrijft onder de titel 'stedenbouw op ooghoogte' leven en werk van de eerste vrouwelijke stedenbouwkundige bij de gemeente Amsterdam: Jakoba Helena ('Kootje') Mulder (1900-1988). Waar mannelijke collega's als Cornelis van Eesteren en Ben Merkelbach dachten in vogelvluchten en grote lijnen, keek Mulder om zich heen en observeerde hoe mensen hun omgeving gebruikten en hoe ze ermee worstelden.
Het verhaal van het buurmeisje dat in de aarde zat te wroeten op zoek naar zand en haar op het idee bracht zandbakken te ontwerpen, wordt in geen enkel interview met haar gemist, maar is dan ook meer dan spreekwoordelijk.

Drs. C. Teulings, drs. F.F.A. IJpma en prof.dr. T.M. van Gulik verdiepten zich in een bijzondere collectie gildepenningen die zijn afgebeeld op beroemde groepsportretten van Amsterdamse chirurgijns. Hoe de chirurgijns deze penningen gebruikten was niet precies bekend. Het blijkt te gaan om presentiepenningen, toegangspenningen, baardragerspenningen, knechtenpenningen en vereringspenningen. Er zijn zelfs nog persoonlijke penningen van enkele chirurgijns die zijn afgebeeld op de groepsportretten van het gilde.

En verder: Het Amsterdam van Rudi Fuchs ('Hoe Graft herinneringen oproept aan
Rembrandt en Van Gogh') en Amsterdamse notities over het Rijksmuseum ('Een Paleis vol Verhalen' door Willem van Bennekom) en over 'Amsterdam 200 jaar hoofdstad' door Gerrit van der Plas.


Verder verschenen in dit genre

Amstelodamum 2012/1 jan-mrt Amstelodamum 2017/2 apr-juni Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2014 Amstelodamum 2009/1 januari-maart
Amstelodamum 2012/1 jan-mrt
Maandblad voor de kennis van Amsterdam
  Amstelodamum 2017/2 apr-juni
Maandblad voor de kennis van Amsterdam
  Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2014
105de Jaarboek Genootschap
  Amstelodamum 2009/1 januari-maart
Maandblad voor de kennis van Amsterdam
meer info   meer info   meer info   meer info
 Coolsingel Rotterdam

Lezingen Paul van de Laar
Geplaatst: 15-11-2017

In het boek Coolsingel brengt Paul van de Laar een ode aan het kloppende hart van Rotterdam. De straat gaat op de schop en dat grijpt hij aan om uit te zoeken waarom Coolsingel zo'n bijzondere straat is.
In het Rotterdam Museum kunt u tot 8 april 2018 naar de gelijknamige tentoonstelling en in de komende maanden zal Van de Laar er ook een aantal lezingen geven, te beginnen op zondag 19 november. Het onderwerp is dan de Zandstraatbuurt.

 lees verder

Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Ga naar archief