Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

ISBN 9789059372863

€ 7,50

Share |

48 blz., deels in kleur

U kunt zich hier aanmelden als lid van het Genootschap Amstelodamum. U ontvangt dan voor
€ 50,- ieder jaar vier keer een maandblad en eenmaal een Jaarboek (224 pag), waarover u hier meer informatie vindt. U kunt Amstelodamum ook digitaal lezen, een abonnement is € 35,-, studenten betalen € 15,-

U kunt zich ook schriftelijk aanmelden:

Genootschap Amstelodamum
Antwoordnummer 10016 
2400 VB  Alphen aan den Rijn
(postzegel niet nodig)

Meer informatie vindt u op www.amstelodamum.nl

Amstelodamum 2010/4 oktober-december

Maandblad voor de kennis van Amsterdam


Deze editie van het maandblad van het genootschap Amstelodamum bevat de volgende artikelen:

Het Amsterdam van Marleen Slooff: Brasilia en de grachtengordel. Gabri van Tussenbroek verzamelde nieuwe gegevens over het ‘oudste huis’ van Amsterdam en beschrijft die in zijn artikel over de datering van het Houten Huys op het Begijnhof.
Olga Ruitenbeek deed onderzoek naar burenruzies in de Amsterdamse volksbuurten aan het begin van de negentiende eeuw en doet daarvan verslag in 'Bonje met de buren'.

Verder: Een Amsterdammer in Hamburg en een Noord-Duitser in Amsterdam. Jürgen Ovens’ portret van Dirck Kerckrinck (door Norbert Middelkoop), De oorlogscuriosa-verzameling van J.H. Scheltema: ‘Het Gedenkboek over Amsterdam en Nederland tijdens den Wereld-Oorlog 1914-1919’ (door Ron Blom) en boekbesprekingen van Kijken naar gebouwen. Architectuurverkenningen in Amsterdam Zuid, De eerste foto's van Amsterdam 1845-1875 en Amsterdam op de helling. De strijd om stadsvernieuwing.


Verder verschenen in dit genre

Amstelodamum 2011/2 april-juni Amstelodamum 2014/4 okt-dec Amstelodamum 2009/1 januari-maart Amstelodamum 2011/4 okt-dec
Amstelodamum 2011/2 april-juni
Maandblad voor de kennis van Amsterdam
  Amstelodamum 2014/4 okt-dec
Maandblad voor de kennis van Amsterdam
  Amstelodamum 2009/1 januari-maart
Maandblad voor de kennis van Amsterdam
  Amstelodamum 2011/4 okt-dec
Maandblad voor de kennis van Amsterdam
meer info   meer info   meer info   meer info
 Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief