Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

ISBN 9789059372566

€ 14,99

Share |

gebonden met leeslint
248 pagina's, 230 illustraties
zwart-wit en full colour

Also available in English.

Lees ook
Sinds 1968 worden alle bieren van Amstel gebrouwen in de brouwerijen van Heineken. Lees alles over de grondlegger van Heineken: Gerard Heineken - de man, de stad en het bier door Annejet van der Zijl

Amstel, het verhaal van ons bier

Peter Zwaal

Op een steenworp van de rivier de Amstel stichtten Charles de Pesters en Johannes van Marwijk Kooy in 1870 de Beiersch-Bierbrouwerij De Amstel. Met hun wat zwaardere bieren dan de destijds gangbare Hollandse veroverden ze een stevige positie binnen de Amsterdamse horeca. De stap naar cafés in heel Nederland was daarna snel gezet en later kwam daar met het flessenbier de consumentenmarkt bij. Dankzij de vele liefhebbers is Amstel uitgegroeid tot een van de grote wereldmerken.
In Amstel, het verhaal van ons bier is de geschiedenis voor het eerst vastgelegd: de vroege jaren aan de Amsterdamse Mauritskade, de overzeese avonturen, de vernieuwende verpakkingen, de reclamevondsten en niet te vergeten de traditionele bruine Amstel-cafés. Voor dit jubileumboek werden twaalf café-eigenaren geportretteerd.
Het hart van het boek vormen de vele prachtige illustraties in kleur: reclameplaten, affiches, etiketten, bierviltjes enzovoorts.

Peter Zwaal is bedrijfshistoricus en publiceerde eerder de geschiedenis van brouwerij Bavaria (2008) en schreef Frisdranken in Nederland (1993).

In de media
'leuke wetenswaardigheden... een mooi boek... prachtige zwart-witfoto's...' - NRC Handelsblad

'In geuren en kleuren wordt de rijke geschiedenis van Amstel in beeld gebracht... De publicatie bevat veel aansprekend historische afbeeldingen. Kleurrijke bierborden, affiches, bierflessen, etiketten, viltjes en café interieurs passeren de revue. Zelfs gewaagde kalenders met sexy dames om het genieten van Amstel te bevorderen, zullen de harten van vele Amstelliefhebbers sneller hebben doen kloppen... Bedrijfshistoricus Peter Zwaal is erin geslaagd een boeiend en levendig beeld te schetsen van de rijke geschiedenis van Amstel.' - Han Hidalgo op de site van Biercuisine


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

The Amstel Geloof in de brouwerij Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2011 De wereld aan de Amsterdamse grachten
The Amstel
  Geloof in de brouwerij
Opkomst, bloei en ondergang van
De Gekroonde Valk
  Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2011
103de jaarboek van het Genootschap Amstelodamum
  De wereld aan de Amsterdamse grachten
meer info   meer info   meer info   meer info
 Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief