Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

ISBN 9789059372566

€ 14,99

Share |

gebonden met leeslint
248 pagina's, 230 illustraties
zwart-wit en full colour

Also available in English.

Lees ook
Sinds 1968 worden alle bieren van Amstel gebrouwen in de brouwerijen van Heineken. Lees alles over de grondlegger van Heineken: Gerard Heineken - de man, de stad en het bier door Annejet van der Zijl

Amstel, het verhaal van ons bier

Peter Zwaal

Op een steenworp van de rivier de Amstel stichtten Charles de Pesters en Johannes van Marwijk Kooy in 1870 de Beiersch-Bierbrouwerij De Amstel. Met hun wat zwaardere bieren dan de destijds gangbare Hollandse veroverden ze een stevige positie binnen de Amsterdamse horeca. De stap naar cafés in heel Nederland was daarna snel gezet en later kwam daar met het flessenbier de consumentenmarkt bij. Dankzij de vele liefhebbers is Amstel uitgegroeid tot een van de grote wereldmerken.
In Amstel, het verhaal van ons bier is de geschiedenis voor het eerst vastgelegd: de vroege jaren aan de Amsterdamse Mauritskade, de overzeese avonturen, de vernieuwende verpakkingen, de reclamevondsten en niet te vergeten de traditionele bruine Amstel-cafés. Voor dit jubileumboek werden twaalf café-eigenaren geportretteerd.
Het hart van het boek vormen de vele prachtige illustraties in kleur: reclameplaten, affiches, etiketten, bierviltjes enzovoorts.

Peter Zwaal is bedrijfshistoricus en publiceerde eerder de geschiedenis van brouwerij Bavaria (2008) en schreef Frisdranken in Nederland (1993).

In de media
'leuke wetenswaardigheden... een mooi boek... prachtige zwart-witfoto's...' - NRC Handelsblad

'In geuren en kleuren wordt de rijke geschiedenis van Amstel in beeld gebracht... De publicatie bevat veel aansprekend historische afbeeldingen. Kleurrijke bierborden, affiches, bierflessen, etiketten, viltjes en café interieurs passeren de revue. Zelfs gewaagde kalenders met sexy dames om het genieten van Amstel te bevorderen, zullen de harten van vele Amstelliefhebbers sneller hebben doen kloppen... Bedrijfshistoricus Peter Zwaal is erin geslaagd een boeiend en levendig beeld te schetsen van de rijke geschiedenis van Amstel.' - Han Hidalgo op de site van Biercuisine


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

The history of De Amstel Brouwerij since 1870 Geloof in de brouwerij Amsterdam Ceramics Het Stedelijk in de oorlog
The history of De Amstel Brouwerij since 1870
  Geloof in de brouwerij
Opkomst, bloei en ondergang van
De Gekroonde Valk
  Amsterdam Ceramics
A city’s history and an archaeological ceramics catalogue 1175-2011
  Het Stedelijk in de oorlog
meer info   meer info   meer info   meer info
 Saskia van Loenen bij Vogelbescherming

7 juli in Zeist
Geplaatst: 13-06-2018

Zaterdag 7 juli vertelt Saskia van Loenen bij de Vogelbescherming in Zeist over haar (eerste buitenlandse) vogelreis naar de Extremadura.lees verder

Presentaties nieuw deel Joseph Roth

26 en 27 mei
Geplaatst: 18-05-2018

U bent van harte welkom om de presentatie van Spoken in Moskou bij te wonen, op zaterdag 26 mei in de Minard te Gent om 20 uur, op zondag 27 mei in de Brakke Grond te Amsterdam om 16 uur.
Onze gasten zijn Tom LanoyeEls SnickGerda Dendooven (Gent), Piet Van Poucke (Gent), Michel Krielaars (Amsterdam). lees verder

Spotvogels mei-lezingen

Torpedo Theater en Waddenvogelfestival
Geplaatst: 25-04-2018

In de meimaand vertellen Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen over hun nieuwe boek Spotvogels.
Op maandag 7 mei zijn ze in het Amsterdamse Torpedo Theater en op zaterdag 12 mei in De Cocksdorp op Texel tijdens het Waddenvogelfestival.


 lees verder

Ga naar archief