Website gebouwd door Intronet
Share |

Wally de Lang bij Open Joodse Huizen

4 mei, 12:00 uur, café Waterlooplein
Geplaatst: 02-05-2017

Van de 114 personen die aan het Waterlooplein op de nummers 64-78 woonden, overleefden er slechts 10 de oorlog. Op 4 mei gaat Wally de Lang, historica en auteur van het boek Waterlooplein. de laatste joodse bewoners van de nummers 64-78, in gesprek met buurtgenoot Jacques Springer tijdens Open Joodse Huizen.

Springer (1933) woonde om de hoek in de Korte Houtstraat. Hij haalt herinneringen op aan de bewoners, de buurt, de enorme armoede, zijn schoolvriendinnetje Ali Finsi van Waterlooplein 74, over zijn angst voor de marcherende NSB-ers in de straat, de vechtpartijen en razzia’s op het plein, over hoe hij met zijn hele gezin werd opgepakt en het lot dat zijn vader - volgens Duitse begrippen ‘half-jood’- trof. Hij kwam voor een zwaar dood-of-leven dilemma te staan: wil je naar een kamp of ‘onder het mes’?

Woon dit bijzondere gesprek bij op 4 mei om 12:00 uur in café Waterlooplein, aan de Rapenburgerstraat 169 in Amsterdam.Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond

zaterdag 27 mei, 16:00 uur
Geplaatst: 16-05-2017

Op de 78e sterfdag van Joseph Roth presenteren wij nieuwe vertalingen van zijn werk door Els Snick. In 'In het land van de eeuwige zomer' portretteert Roth Frankrijk en de Fransen in talloze reportages, brieven en essays.

De boekpresentatie zal plaatsvinden in De Brakke Grond. M.m.v. Els Snick, Bart van Loo en Ilse Lazaroms. Met muziek van Stan Maris en Emile Van Helleputte. 


Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond
lees verder

Wally de Lang bij Open Joodse Huizen

4 mei, 12:00 uur, café Waterlooplein
Geplaatst: 02-05-2017

Van de 114 personen die aan het Waterlooplein op de nummers 64-78 woonden, overleefden er slechts 10 de oorlog. Op 4 mei gaat historica Wally de Lang tijdens Open Joodse Huizen in gesprek met buurtgenoot Jacques Springer. De Lang schreef het bijzonder boek Waterlooplein. De laatste joodse bewoners van de nummers 64-78.lees verder

Bas Lubberhuizen onderscheiden

Oprichter van onze uitgeverij ontving Frans Banninck Cocq Penning
Geplaatst: 08-02-2017

De oprichter en naamgever van onze uitgeverij, Bas Lubberhuizen, ontving afgelopen maand een bijzondere onderscheiding: de Frans Banninck Cocq Penning. Deze onderscheiding wordt toegekend aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam. 


Bas Lubberhuizen onderscheiden
lees verder

Ga naar archief