Website gebouwd door Intronet

ISBN 9789059371736

€ 9,90

Share |

€ 9,90

144 pagina's
geïllustreerd

Kolenkitbuurt

Verdwijnende buurten in Amsterdam
Ineke Teijmant en Bart Sorgedrager

Straatbeeld met busjes en schotels

De Kolenkitbuurt in Bos en Lommer vernieuwt. Woningen worden gesloopt, gerenoveerd en nieuw gebouwd. De eerste nieuwe woningen worden voorjaar 2008 opgeleverd. Ook het straatbeeld verandert. De afgelopen vijfentwintig jaar vestigden zich veel allochtone gezinnen en bleef de Kolenkitbuurt een van de meest kinderrijke buurten van Amsterdam. Maar het aantal kinderen neemt af. Grote gezinnen gaan al weer langzaam tot het verleden behoren. Net als de busjes, die iedere zomer hoog worden opgetast met goederen voor de familie in het moederland. Om de herinnering aan de voor velen zo vertrouwde Kolenkitbuurt vast te houden, zijn de buurt, de bewoners en de busjes gefotografeerd en zijn de verhalen opgetekend.

Ineke Teijmant is stadssociologe en Bart Sorgedrager is fotograaf. Samen maakten zij eerder Goed wonen in Nieuw-West en in de reeks Verdwijnende buurten in Amsterdam de delen Meer en Vaart, Buskenblaser en Wolbrantskerkweg.


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

Meer en Vaart 1958-2005 Wolbrantskerkweg Discover Amsterdam with the Rijksmuseum Samuel Sarphati
Meer en Vaart 1958-2005
Verdwijnende buurten in Amsterdam
  Wolbrantskerkweg
Verdwijnende buurten in Amsterdam
  Discover Amsterdam with the Rijksmuseum
2 short city walks
  Samuel Sarphati
Van Portugese armenarts tot Amsterdamse ondernemer
meer info   meer info   meer info   meer info
 Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond

zaterdag 27 mei, 16:00 uur
Geplaatst: 16-05-2017

Op de 78e sterfdag van Joseph Roth presenteren wij nieuwe vertalingen van zijn werk door Els Snick. In 'In het land van de eeuwige zomer' portretteert Roth Frankrijk en de Fransen in talloze reportages, brieven en essays.

De boekpresentatie zal plaatsvinden in De Brakke Grond. M.m.v. Els Snick, Bart van Loo en Ilse Lazaroms. Met muziek van Stan Maris en Emile Van Helleputte. 


Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond
lees verder

Ga naar archief