Website gebouwd door Intronet

bestellen inkijkexemplaar

ISBN 9789059374065

€ 19,99

Share |

144 pagina’s
17 x 21 cm
ca. 250 afbeeldingen
paperback
geheel in kleur
vormgeving Bart van den Tooren

 

Het Amsterdamse beestenboek

Geïllustreerde dierengids
Remco Daalder, Anneke Blokker, Auke Brouwer, Geert Timmermans

In Amsterdam zitten werkelijk overal dieren, ook al zie je ze niet direct. Als je eenmaal weet op welke plekken je moet zoeken en waar je op moet letten, ontdek je een ongekend dierenuniversum. De stadsecologen wijzen de weg in deze dierengids met ruim 60 Amsterdamse dieren, voorzien van foto’s en kaartjes.

Vind je een drol met bovenop een soort schroefvorm? Dan is er beslist een vos langs geweest. Is Rokjesdag in aantocht? Dan kun je er zeker van zijn dat de ringslang uit zijn winterschuilplaats tevoorschijn komt. En als dan die zonnige dagen aanbreken, kun je vaak ook de roodwangschildpad zien zonnebaden op een boomstam in het water. Je hoeft dus niet ver te reizen om op safari te gaan. Wist je bijvoorbeeld dat de slechtvalk wel 340 km/u kan halen en daarmee het snelste dier ter aarde is!

‘De temperatuur in de stad kan in de winter vier tot acht graden hoger zijn dan op het platteland. Voor dieren kan dat het verschil tussen leven en dood betekenen. (...) En mocht het alsnog misgaan en beland je als stadsreiger in de goot, dan brengt de dierenambulance je naar een opvangcentrum. Dat heb je niet op het platteland.’

Anneke Blokker, Auke Brouwer, Remco Daalder en Geert Timmermans werken als stadsecoloog bij de gemeente Amsterdam. Geert Timmermans publiceerde in 1991 Haring in het IJ. Remco Daalder schreef eerder Baltsen tussen baksteen, Stadse beesten en Natuurlijk Amsterdam en won in 2014 de Jan Wolkers Prijs.

IN DE MEDIA

'Er is inmiddels een respectabel plankje boeken over dieren in en om Amsterdam, maar deze rechttoe rechtaan gids is de leukste. (...) Een veldgids die van Amsterdam een natuurgebied maakt.' Paul de Vries, Het Parool, 17 december 2015

‘Zonder meer aanstekelijk.’ - Kester Freriks, NRC Handelsblad

'De vier schrijven met kennis van zaken en aandacht voor detail (een egel rent harder dan een mens), hier en daar gekruid met Amsterdamse humor (platgereden bruine ratten herken je nog aan de staart)'. - Marcus Werner, de Volkskrant ****

'De deskundigheid van de auteurs geeft dit Amsterdamse beestenboek een enorme meerwaarde. (...) Vanaf nu kun je bewapend met het boek op safari in de stad
.' - Victoria Farkas op hebban.nl

Lees op die site ook het interview met Remco Daalder: Flamingo's in het wild bij Amsterdam.

Een klein voorproefje in Het Parool, 3 september 2015.

Amsterdam doet het prima bij de dieren, bijvoorbeeld in Park Frankendael, kijk maar op AT5.

Luister hier naar Anneke Blokker op Amsterdam FM.

In Spijkers met koppen vertelt Remco Daalder over o.a. de zeehond en de ringslang (12 september).

Geert Timmermans vertelt op Radio1 over de big five (zondag 13 september).

Ook bij Vroege vogels ging het over Het Amsterdamse beestenboek!

Remco Daalder verklapt Manuela Kemp in het radioprogramma Wekker-Wakker (2 november 2015) waar je op moeten letten als je op stadssafari gaat.

De stadsecologen zijn ruim 20 minuten te horen in de uitzending van Lunchroom (rtvnh, 28 augustus - vanaf 13.00 uur - interview start op 9.44 in dit tweede uur)
 


Verder verschenen in dit genre

Wolbrantskerkweg The Stedelijk Museum & the Second World War Waterlooplein Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2010
Wolbrantskerkweg
Verdwijnende buurten in Amsterdam
  The Stedelijk Museum & the Second World War
  Waterlooplein
De laatste joodse bewoners van de nummers 64-78
  Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2010
102de jaarboek van het Genootschap Amstelodamum
meer info   meer info   meer info   meer info
 Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond

zaterdag 27 mei, 16:00 uur
Geplaatst: 16-05-2017

Op de 78e sterfdag van Joseph Roth presenteren wij nieuwe vertalingen van zijn werk door Els Snick. In 'In het land van de eeuwige zomer' portretteert Roth Frankrijk en de Fransen in talloze reportages, brieven en essays.

De boekpresentatie zal plaatsvinden in De Brakke Grond. M.m.v. Els Snick, Bart van Loo en Ilse Lazaroms. Met muziek van Stan Maris en Emile Van Helleputte. 


Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond
lees verder

Ga naar archief