Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059372351

niet meer leverbaar

Share |

160 pagina's
24  x 29 cm

full colour geïllustreerd

Reacties:

'We hebben even moeten wachten, maar nu is er dan weer een mooi boek over een Nederlandse brouwerij. En wat voor één: Van Vollenhoven's Bierbrouwerij De Gekroonde Valk. Ooit de grootste brouwerij van Amsterdam, om uiteindelijk door dat concern opgeslokt te worden en een roemloos einde te beleven. In dit historische boek vind je alle wel en wee omtrent De Gekroonde Valk.' - BAV-online

'Geloof in de brouwerij oogt als een vers glas bier: fris, kleurrijk en sprankelend.' - protestant.nl

Geloof in de brouwerij

Opkomst, bloei en ondergang van
De Gekroonde Valk

Rolf van der Woude

Honderdvijftig jaar geleden werd op de Hoogte Kadijk in Amsterdam geschiedenis geschreven. De ondernemer en latere AR-politicus Willem Hovy, oprichter van woningbouwvereniging Patrimonium en financier van de Vrije Universiteit, nam de leiding van bierbrouwerij en azijnmakerij De Gekroonde Valk over van zijn oom Antoni Jan van Vollenhoven. Waarin zijn oom faalde, daarin slaagde Hovy: De Gekroonde Valk werd een succesvolle onderneming. Hovy werd een van de belangrijkste brouwers van zijn tijd, De Gekroonde Valk de grootste brouwerij van de stad en het merk Van Vollenhoven verwierf in snel tempo een groot marktaandeel. Het bedrijf ging in de jaren vijftig ten onder aan zijn eigen succes; de noodzaak van vernieuwing werd niet onderkend. In 1949 nam Heineken het bedrijf over om in 1956 de poorten voorgoed te sluiten.
Rolf van der Woude reconstrueerde de geschiedenis, die in dit boek rijkelijk wordt geïllustreerd met prachtig foto- en reclamemateriaal.

Rolf van der Woude is historicus. Hij is verbonden aan het Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme van de Vrije Universiteit en publiceerde onlangs met Wouter Beekers Niet bij steen alleen over de woningbouwvereniging Patrimonium.Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond

zaterdag 27 mei, 16:00 uur
Geplaatst: 16-05-2017

Op de 78e sterfdag van Joseph Roth presenteren wij nieuwe vertalingen van zijn werk door Els Snick. In 'In het land van de eeuwige zomer' portretteert Roth Frankrijk en de Fransen in talloze reportages, brieven en essays.

De boekpresentatie zal plaatsvinden in De Brakke Grond. M.m.v. Els Snick, Bart van Loo en Ilse Lazaroms. Met muziek van Stan Maris en Emile Van Helleputte. 


Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond
lees verder

Ga naar archief