Website gebouwd door Intronet

bestellen inkijkexemplaar

ISBN 9789059373976

€ 50,00

Share |

Bedrijven die interesse hebben in afname van dit boek als relatiegeschenk, kunnen per mail contact opnemen om te bestellen of voor meer informatie: verkoop@lubberhuizen.nl

ALSO AVAILABLE IN ENGLISH!

264 pagina’s
24,5 x 33,5 cm
ca. 150 foto’s
gebonden
vormgeving Moker Ontwerp
18 november 2014

Opbrengst naar kankeronderzoek
Marte Visser nam het initiatief voor Famous City Amsterdam om geld op te halen voor het Hubrecht Institute, een laboratorium waar onderzoek wordt verricht naar kanker.

Mogelijk gemaakt door
Stichting Famous City Amsterdam, Uitgeverij Bas Lubberhuizen, Moker Ontwerp, Epos Press, CB Logistics

In de media
'Must see! Het Amsterdam van Willem Dafoe, Seth Meyers en Johan Cruijff' - Bastiaan van Schaik(.com)

'Cadeautip: Famous City Amsterdam' - Glamour

Famous City Amsterdam (Nederlands)

Portretten van vermaarde kunstenaars, musici en wetenschappers over hun Amsterdam
Marte Visser

Famous City Amsterdam vormt niet alleen een mooie culturele bijdrage voor de stad Amsterdam maar levert tevens een bijdrage op voor de strijd tegen kanker. De complete opbrengst van de verkoop zal gaan naar het onderzoek naar metastase (uitzaaiing) van Dr. Jacco Van Rheenen, verbonden aan het Hubrecht Instituut.

Het boek bevat prachtige portretten in tekst en beeld van internationale beroemdheden uit de wereld van de kunst, muziek en wetenschap die een speciale band hebben met Amsterdam. Sommigen zijn sterren die regelmatig hebben opgetreden in de stad, anderen hebben een kijk op de stad die veelal wordt bepaald door het vak dat ze uitoefenen, en dat loopt uiteen van astronaut tot acteur en van danseres tot rechter.

Johan Cruijff - Duncan Stutterheim - Jan Jansen - Piet Paris - Dick Swaab - André Kuipers - Marcel Wanders - Nicky Romero - Russell Shorto - Sir Paul Smith - Mariss Jansons - Willem Dafoe - Philip Glass - Redmond O’Hanlon - Michaela DePrince - Geoffrey Parker - Jeffrey Eugenides - Marina Abramovic - Deborah Harry - Harry Benson - William Laurance - Betty Wright - Olga Peretyatko - Jason Silva - Daido Moriyama - Seth Myers - Renate Winter - C215 (Christian Guémy) - Harland Miller - Miles Aldridge - Mark Buxton - Baron Severin Von Eckardstein - Ken Stringfellow - Prince Palden Namgyal - Saskia de Brauw & Vincent van de Wijngaard

Marte Visser is een veel gevraagd (portret) fotograaf uit Amsterdam. Ze fotografeerde diverse  fotocampagnes voor o.a. Garuda Indonesia Airlines, Van Lanschot Bankiers en JC Decaux. Verder werkt ze voor de NS, Royal Asscher Diamonds en MTV Networks. Over haar grootvader, de  Nederlandse beeldhouwer Piet Esser, stelde zij het boek Piet Esser, beeld van een mens, beeld van een tijd samen.


Verder verschenen in dit genre

De wilde stad Amsterdam! (ENG) Wolbrantskerkweg Amsterdam Streethearts
De wilde stad
Urban Nature Amsterdam
  Amsterdam! (ENG)
Old Photographs 1947-1970
  Wolbrantskerkweg
Verdwijnende buurten in Amsterdam
  Amsterdam Streethearts
meer info   meer info   meer info   meer info
 Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond

zaterdag 27 mei, 16:00 uur
Geplaatst: 16-05-2017

Op de 78e sterfdag van Joseph Roth presenteren wij nieuwe vertalingen van zijn werk door Els Snick. In 'In het land van de eeuwige zomer' portretteert Roth Frankrijk en de Fransen in talloze reportages, brieven en essays.

De boekpresentatie zal plaatsvinden in De Brakke Grond. M.m.v. Els Snick, Bart van Loo en Ilse Lazaroms. Met muziek van Stan Maris en Emile Van Helleputte. 


Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond
lees verder

Ga naar archief