Website gebouwd door Intronet

bestellen

ISBN 9789059374454

€ 17,99

Share |

144 pagina's
13 x 21 cm
paperback
Omslag Moker Ontwerp
Bestel hier het eBoek voor € 9,99

Els Snick is publiciste en literair vertaalster. Zij is wetenschappelijk lid van het in 2008 in Wenen opgerichte Internationale Joseph Roth Gesellschaft. In 2011 promoveerde zij op de schrijver en journalist Roth. Eerder publiceerde zij bij Uitgeverij Bas Lubberhuizen Waar het me slecht gaat is mijn vaderland. Joseph Roth in Nederland en België en de succesvolle vertalingen van Joseph Roth: Hotelmens en De blonde neger.


Foto: Emilie Hudig

Duitsland op het spoor

Els Snick

Els Snick is onlangs uit de kast gekomen. Voortaan zegt ze gewoon: ik hou van Duitsland, ik vind Duits erg mooi, heb veel Duitse vrienden, reis graag door Duitsland en ken prachtige Duitse boeken. Maar het land is zo onbekend. Behalve Berlijn, dát is een leuke stad, dat hoort niet bij Duitsland, lijkt iedereen te denken.

Els Snick reisde onlangs door Duitsland in het spoor van haar geliefde schrijver Joseph Roth. Van oost naar west en van noord naar zuid ontmoet ze veel verschillende mensen die elk vertellen over hun leven, dat vaak in het teken staat van het DDR-verleden, de oorlog, en de zoektocht naar verzoening met de Duitse geschiedenis. Roth was een vluchteling in zijn tijd, Els Snick treft de vluchtelingen van nu. Gaandeweg wordt ze ook geconfronteerd met haar eigen, soms pijnlijke familiegeschiedenis. De uiteenlopende verhalen vormen een ontwapenend en persoonlijk reisverslag.
 

IN DE MEDIA

'Een prettige manier om meer over Joseph Roth, een aantal plaatsen in Duitsland en ‘de Duitsers’, maar ook over Els Snick zelf te weten te komen. Het lijkt me best leuk om het duo Roth/Snick zelf achterna te reizen.' - Leeskost.nl


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

Waar het me slecht gaat is mijn vaderland De Parelduiker 2014/2 In het land van de eeuwige zomer Een Toscaanse prins bezoekt Nederland
Waar het me slecht gaat is mijn vaderland
Joseph Roth in Nederland en België
  De Parelduiker 2014/2
  In het land van de eeuwige zomer
Reportages uit Frankrijk
  Een Toscaanse prins bezoekt Nederland
De twee reizen van Cosimo de' Medici, 1667-1669
meer info   meer info   meer info   meer info
 Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond

zaterdag 27 mei, 16:00 uur
Geplaatst: 16-05-2017

Op de 78e sterfdag van Joseph Roth presenteren wij nieuwe vertalingen van zijn werk door Els Snick. In 'In het land van de eeuwige zomer' portretteert Roth Frankrijk en de Fransen in talloze reportages, brieven en essays.

De boekpresentatie zal plaatsvinden in De Brakke Grond. M.m.v. Els Snick, Bart van Loo en Ilse Lazaroms. Met muziek van Stan Maris en Emile Van Helleputte. 


Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond
lees verder

Ga naar archief