Website gebouwd door Intronet

Uitverkocht

ISBN 9789076314778

Share |

288 pagina's
geïllustreerd

‘De "kleine atlas van Nederlanders in Parijs" leest als een monoloog van een door de wol geverfde gids, uitgesproken met een arm leunend op de tapkast, de andere breed gebarend in de lucht.’ Trouw

‘Arnoldussen heeft voldoende anekdotisch materiaal opgediept om op boeiende en vermakelijke manier te verhalen over het wel en wee van een groot aantal schrijvende, schilderende of dansende Nederlanders in Parijs.’ NRC Handelsblad

Rue d'Amsterdam

Kleine atlas van Nederlanders in Parijs
Paul Arnoldussen

Op zoek naar de huizen, de cafés en de restaurants in Parijs waar Nederlandse schrijvers, kunstenaars en journalisten zich ophielden. Geen adres van Vincent van Gogh blijft ongenoemd, de leerfabriek van Karel Appel komt ter sprake en er wordt gewandeld langs het atelier van Piet Mondriaan.

Niet alleen beroemde landgenoten komen aan bod, maar juist ook minder vooraanstaande figuren. Ze waren vrijwel allemaal buitengewoon bevlogen, en daardoor interessant, of ze het daar in Parijs nu redden of niet. De dappere Bob Rooker die in Parijs stierf van verdriet, de naïeve Jacob Bendien, voorloper van de abstracte kunst die op terrasjes weleens uit vreemde glaasjes dronk en anderen die aangetrokken werden door de lichtvoetigheid van Parijs.

Paul Arnoldussen is journalist bij Het Parool. Eerder publiceerde hij samen met Annemarie de Wildt Liefde te koop en Stadsgezichten.


Verder verschenen in dit genre

De blonde neger en andere portretten De trommel van Else Berg Samuel Sarphati De Parelduiker 2009/1
De blonde neger en andere portretten
  De trommel van Else Berg
  Samuel Sarphati
Van Portugese armenarts tot Amsterdamse ondernemer
  De Parelduiker 2009/1
Chr. J. van Geel (1917-1974)
meer info   meer info   meer info   meer info
 Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond

zaterdag 27 mei, 16:00 uur
Geplaatst: 16-05-2017

Op de 78e sterfdag van Joseph Roth presenteren wij nieuwe vertalingen van zijn werk door Els Snick. In 'In het land van de eeuwige zomer' portretteert Roth Frankrijk en de Fransen in talloze reportages, brieven en essays.

De boekpresentatie zal plaatsvinden in De Brakke Grond. M.m.v. Els Snick, Bart van Loo en Ilse Lazaroms. Met muziek van Stan Maris en Emile Van Helleputte. 


Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond
lees verder

Ga naar archief