Website gebouwd door Intronet

bestellen

ISBN 9789059373365

24,95

Share |

240 pagina's
ca. 30 afbeeldingen
paperback
vormgeving Gijs Sierman

Bekijk de website van Wim de Wagt over dit project.

Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Jeroen Krabbé, die daarna een bewogen toespraak hield.

De kunst van het herinneren

Een reis langs de verbeelding van verdriet en schoonheid
Wim de Wagt

Wim de Wagt reist van Amsterdam naar New York, Lübeck, Bonn en Cape Cod op zoek naar onverwachte verbanden tussen kunst en geschiedenis, tussen persoonlijke ervaringen en grote historische gebeurtenissen.

Het Amerikaanse Cape Cod is al lang in trek bij beroemdheden. De Kennedy’s hadden er een huis en ook de schilder Edward Hopper. Hoe beïnvloedde deze streek hen en waren zij zelf bepalend voor de magie van de Cape?
In New York zoekt De Wagt antwoord op de vraag: wat maakt een herdenkingsmonument voor het trauma van 9/11 geschikt voor alle betrokkenen? En een pakketje brieven en foto’s van een in de Tweede Wereldoorlog omgekomen joodse familie brengt de schrijver ertoe een reconstructie te maken van de levens van deze mensen. Een monument op zich.

Wim de Wagt is kunsthistoricus en schrijver. Hij schreef onder andere monografieën over de architect J.B. van Loghem en over de joodse effectenmakelaar Barend Chapon. In 2008 promoveerde hij op het leven en werk van architect Piet Elling. In 2011 publiceerde hij Paleis voor alle burgers, Van Burgerziekenhuis tot designhotel.

In de media
'Heel boeiend, helder en erudiet beschrijft De Wagt zijn reis langs sporen die de geschiedenis achterlaat in de kunst, en hoe kunstenaars in hun werk vormgeven aan ingrijpende gebeurtenissen.' – NBD Biblion


Verder verschenen in dit genre

Napoli! Ongenaakbaar Madrid O Lissabon, mijn thuis Nice, muze van azuur
Napoli!
Het Oog in 't Zeil Stedenreeks 9
  Ongenaakbaar Madrid
Het Oog in 't Zeil Stedenreeks 10
  O Lissabon, mijn thuis
Het Oog in 't Zeil Stedenreeks 3
  Nice, muze van azuur
Het Oog in 't Zeil Stedenreeks 11
meer info   meer info   meer info   meer info
 Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond

zaterdag 27 mei, 16:00 uur
Geplaatst: 16-05-2017

Op de 78e sterfdag van Joseph Roth presenteren wij nieuwe vertalingen van zijn werk door Els Snick. In 'In het land van de eeuwige zomer' portretteert Roth Frankrijk en de Fransen in talloze reportages, brieven en essays.

De boekpresentatie zal plaatsvinden in De Brakke Grond. M.m.v. Els Snick, Bart van Loo en Ilse Lazaroms. Met muziek van Stan Maris en Emile Van Helleputte. 


Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond
lees verder

Ga naar archief