Website gebouwd door Intronet

bestellen inkijkexemplaar

ISBN 9789059374782

€ 19,99

Share |

160 pagina's
17 x 21 cm
geheel in kleur
ca. 120 foto's
paperback
Omslagontwerp Natasha Tastachova

 

 

 

 

De eetbare stad

Gids voor wildplukkers met recepten
Ellen Mookhoek, Geert Timmermans en Anneke Blokker

Voor een zelfgeplukt maaltje hoef je als stedeling geen excursie naar bos of polder te ondernemen: kraailook, veldkers, vlierbes, rucola en hazelnoot zijn in de stad ruim voorhanden.. In deze gids lees je waar je moet zoeken, hoe je eetbare planten herkent en hoe ze smaken. Bij ieder zelf te oogsten ingrediënt geven de auteurs bereidingstips en een of meerdere recepten.

Traditionele wildplukgidsen beperken zich doorgaans tot planten en paddenstoelen, zo niet De eetbare stad. De ingrediënten uit de stedelijke natuur zijn zeer gevarieerd: van Amerikaanse rivierkreeft en snoekbaars, tot konijn en duif. In de inleiding staat uitgelegd wat wel of niet mag, waarvoor je een vergunning nodig hebt en hoe je verantwoord eet uit park of plantsoen.

De auteurs kennen de stedelijke natuur op hun duimpje: Ellen Mookhoek is jager en wildplukker. Zij organiseert wildplukwandelingen en is columniste van De Jager. Geert Timmermans is stadsecoloog bij de gemeente Amsterdam en kookt regelmatig zelfgeplukte maaltijden. Anneke Blokker is stadsecoloog bij de gemeente Amsterdam.

De fotografie is van Hay Hermans.

 

IN DE MEDIA

'Een feest om te lezen [...] je krijgt kriebels om naar buiten te gaan.' De Telegraaf

'onmisbaar voor wie de geheimen van de eetbare stad wil ontdekken. ****1/2' Visie

Athenaeum.nl schreef een prachtige recensie van De eetbare stad

Ellen Mookhoek legt op Foodtube uit hoe je inheemse berenklauw kunt onderscheiden van uitheemse en waar je op moet letten als je iepenzaad gaat plukken.

Geert Timmermans en Anneke Blokker waren te gast bij Lunchroom van 2 mei op Radio NH.

Ellen Mookhoek was te gast bij Nieuwsshow van 29 april.

Lees hier de recensie op The natural way of things - leven naar je natuur.Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond

zaterdag 27 mei, 16:00 uur
Geplaatst: 16-05-2017

Op de 78e sterfdag van Joseph Roth presenteren wij nieuwe vertalingen van zijn werk door Els Snick. In 'In het land van de eeuwige zomer' portretteert Roth Frankrijk en de Fransen in talloze reportages, brieven en essays.

De boekpresentatie zal plaatsvinden in De Brakke Grond. M.m.v. Els Snick, Bart van Loo en Ilse Lazaroms. Met muziek van Stan Maris en Emile Van Helleputte. 


Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond
lees verder

Wally de Lang bij Open Joodse Huizen

4 mei, 12:00 uur, café Waterlooplein
Geplaatst: 02-05-2017

Van de 114 personen die aan het Waterlooplein op de nummers 64-78 woonden, overleefden er slechts 10 de oorlog. Op 4 mei gaat historica Wally de Lang tijdens Open Joodse Huizen in gesprek met buurtgenoot Jacques Springer. De Lang schreef het bijzonder boek Waterlooplein. De laatste joodse bewoners van de nummers 64-78.lees verder

Bas Lubberhuizen onderscheiden

Oprichter van onze uitgeverij ontving Frans Banninck Cocq Penning
Geplaatst: 08-02-2017

De oprichter en naamgever van onze uitgeverij, Bas Lubberhuizen, ontving afgelopen maand een bijzondere onderscheiding: de Frans Banninck Cocq Penning. Deze onderscheiding wordt toegekend aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam. 


Bas Lubberhuizen onderscheiden
lees verder

Ga naar archief