Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059373990

€ 32,50

Share |

UITVERKOCHT

144 pagina's
24 x 34 cm
140 foto's
geheel in kleur
gebonden in papieren band
vormgeving Gijs Sierman

Engelse editie: Cloudless Amsterdam. A City in Close-Up

Amsterdam onbewolkt. Stad in close-up

Peter Elenbaas & Lambiek Berends

Fotograaf Peter Elenbaas maakte al vele tientallen vluchten boven de stad, maar blijft zich verbazen over de gebouwen, straatpatronen en vernieuwingen. Voor het fotoboek Stad in close-up koos hij bijzondere locaties en zoomde daar op in. Prachtige overzichtsfoto’s wisselt hij af met foto’s van opmerkelijke gebouwen in close-up.

Lambiek Berends verzamelde de feiten over de stad en zijn bewoners: hoeveel honderdjarigen wonen er en hoeveel waren dat er in 1950? Hoeveel toeristen bezoeken de stad jaarlijks? En hoeveel daarvan bezoeken het Anne Frankhuis of het Rijksmuseum? Hoeveel Amsterdammers nemen dagelijks de pont over het IJ?

Peter Elenbaas is freelance fotograaf. Eerder publiceerde hij vijf delen Amsterdam onbewolkt, Groningen onbewolkt en De Wadden onbewolkt.
Lambiek Berends is medewerker van 360 Magazine en was jarenlang redacteur van achtereenvolgens de Volkskrant en Het Parool. Met Elenbaas maakte hij de eerdere delen Amsterdam onbewolkt en hij schreef o.a. Rozen en tomaten over de Amsterdamse Stadsschouwburg.


foto Emilie Hudig
 

In de media
'De fotograaf heeft in dit boek (harde kaft) Amsterdam mooi weten te pakken. Meer dan 140 pagina's vol met prachtige, veelal paginavullende luchtfoto's. Voor iedereen die van deze, zeker van boven, schitterende stad houdt.' - Jacolien Zwart, NBD Biblion


Verder verschenen in dit genre

Gerard Heineken Amsterdam puzzle Inktspot Amsterdam Canals: World Heritage
Gerard Heineken
De man, de stad en het bier
  Amsterdam puzzle
  Inktspot
De beste spotprenten uit het politiek jaar 2013-2014
  Amsterdam Canals: World Heritage
meer info   meer info   meer info   meer info
 Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond

zaterdag 27 mei, 16:00 uur
Geplaatst: 16-05-2017

Op de 78e sterfdag van Joseph Roth presenteren wij nieuwe vertalingen van zijn werk door Els Snick. In 'In het land van de eeuwige zomer' portretteert Roth Frankrijk en de Fransen in talloze reportages, brieven en essays.

De boekpresentatie zal plaatsvinden in De Brakke Grond. M.m.v. Els Snick, Bart van Loo en Ilse Lazaroms. Met muziek van Stan Maris en Emile Van Helleputte. 


Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond
lees verder

Ga naar archief