Website gebouwd door Intronet

ISBN 9789059372566

€ 14,99

Share |

gebonden met leeslint
248 pagina's, 230 illustraties
zwart-wit en full colour

Also available in English.

Lees ook
Sinds 1968 worden alle bieren van Amstel gebrouwen in de brouwerijen van Heineken. Lees alles over de grondlegger van Heineken: Gerard Heineken - de man, de stad en het bier door Annejet van der Zijl

Amstel, het verhaal van ons bier

Peter Zwaal

Op een steenworp van de rivier de Amstel stichtten Charles de Pesters en Johannes van Marwijk Kooy in 1870 de Beiersch-Bierbrouwerij De Amstel. Met hun wat zwaardere bieren dan de destijds gangbare Hollandse veroverden ze een stevige positie binnen de Amsterdamse horeca. De stap naar cafés in heel Nederland was daarna snel gezet en later kwam daar met het flessenbier de consumentenmarkt bij. Dankzij de vele liefhebbers is Amstel uitgegroeid tot een van de grote wereldmerken.
In Amstel, het verhaal van ons bier is de geschiedenis voor het eerst vastgelegd: de vroege jaren aan de Amsterdamse Mauritskade, de overzeese avonturen, de vernieuwende verpakkingen, de reclamevondsten en niet te vergeten de traditionele bruine Amstel-cafés. Voor dit jubileumboek werden twaalf café-eigenaren geportretteerd.
Het hart van het boek vormen de vele prachtige illustraties in kleur: reclameplaten, affiches, etiketten, bierviltjes enzovoorts.

Peter Zwaal is bedrijfshistoricus en publiceerde eerder de geschiedenis van brouwerij Bavaria (2008) en schreef Frisdranken in Nederland (1993).

In de media
'leuke wetenswaardigheden... een mooi boek... prachtige zwart-witfoto's...' - NRC Handelsblad

'In geuren en kleuren wordt de rijke geschiedenis van Amstel in beeld gebracht... De publicatie bevat veel aansprekend historische afbeeldingen. Kleurrijke bierborden, affiches, bierflessen, etiketten, viltjes en café interieurs passeren de revue. Zelfs gewaagde kalenders met sexy dames om het genieten van Amstel te bevorderen, zullen de harten van vele Amstelliefhebbers sneller hebben doen kloppen... Bedrijfshistoricus Peter Zwaal is erin geslaagd een boeiend en levendig beeld te schetsen van de rijke geschiedenis van Amstel.' - Han Hidalgo op de site van Biercuisine


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

Geloof in de brouwerij The Amstel Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2011 Ochenebbisj
Geloof in de brouwerij
Opkomst, bloei en ondergang van
De Gekroonde Valk
  The Amstel
  Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2011
103de jaarboek van het Genootschap Amstelodamum
  Ochenebbisj
Verhalen en geintjes over het Amsterdamse getto (1870-1925)
meer info   meer info   meer info   meer info
 Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond

zaterdag 27 mei, 16:00 uur
Geplaatst: 16-05-2017

Op de 78e sterfdag van Joseph Roth presenteren wij nieuwe vertalingen van zijn werk door Els Snick. In 'In het land van de eeuwige zomer' portretteert Roth Frankrijk en de Fransen in talloze reportages, brieven en essays.

De boekpresentatie zal plaatsvinden in De Brakke Grond. M.m.v. Els Snick, Bart van Loo en Ilse Lazaroms. Met muziek van Stan Maris en Emile Van Helleputte. 


Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond
lees verder

Ga naar archief